Kuzu Sırtı Dolması

Birçok coğrafyada farklı şekilde kendine yer bulan kuzu sırtı dolmasını bir de böyle deneyin! İşte leziz kuzu sırtı dolması tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuzu sırtlarına uzunlamasına boydan boya kesik atarak bir cep oluşturun.

  • 2

    3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine ince kıyılmış biberi ekleyin.

  • 3

    Birkaç dakika daha kavurup kıyılmış ıspanak ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Susamı da ekleyip, birkaç dakika birlikte kavurun ve ocaktan alın.

  • 4

    Hazırladığınız harcı kuzu sırtlarında açtığınız ceplerin içine paylaştırın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun.

  • 5

    Çok az yağladığınız döküm tavada çevirerek pişirin. Kürdanları çıkarıp dilimleyin. Üzerine susam serperek servis yapın.

    Aşçının notu:

    Hazırladığınız kuzu sırtlarını mangalda da pişirebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.