Limon Kremalı Brüksel Lahanası

Karamelize edilmiş limon kremasıyla buluşan Brüksel lahanası, hem ferahlatıcı hem de lezzet dolu! Hafif ekşi, kremsi ve çıtır dokusuyla sofralarınıza yepyeni bir tat katın.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Brüksel lahanalarını yıkayıp, enine ikiye kesin. Temiz bir mutfak bezi ile iyice kurulayın.
-
2
Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Brüksel lahanası ve çok ince doğranmış pastırmayı ekleyin. Orta ateşte 1-2 dakika kavurup, ocağın altını kısın. Krema, süt ve suyu üzerine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. -
3
Brüksel lahanalarını kevgir yardımıyla servis tabağına alın. İçinde kalan suya yarım limonun suyunu ekleyip 1-2 dakika karıştırın. -
4
Limon sulu sosu servis tabağına aktardığınız Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin. Üzerine ufalanmış keçi peyniri serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL