Limon Soslu Kuzu Şiş
Akşam yemekleri için lezzetli ve şık limon soslu kuzu şiş tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Biberiye dallarının uç kısımlarını bırakıp geriye doğru yaprakları tersten çekerek kopartın. Bir avuç dolusunu kullanmak üzere ayırdıktan sonra geriye kalanları daha sonra kullanmak için kaldırın.
-
2
Ayırdığınız biberiye yapraklarını ince doğrayıp derin bir kaseye alın. Kuzu eti, sarımsak, limon suyu, limon kabuğu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın. Etleri biberiye dallarına araya limon dilimleri yerleştirerek geçirin. Daha sonra streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
-
3
Şişleri pişirmeye başlamadan yarım saat önce buzdolabından çıkarıp oda ısısına getirin. Izgarada veya fırının ızgara ayarını 200 dereceye getirip 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri