Lor Peynirli, Sultani Bezelyeli Tavuk

Lor Peynirli, Sultani Bezelyeli Tavuk

Sultani bezelye, sadece Nisan, Mayıs aylarında tezgahlara düşen yaprak şeklindeki taze bezelyedir. Lezzetine doyum olmaz. Bu tazecik bezelye ile yapılan tavuk yemeği de misafir sofralarınıza çok yakışır. Kolay tarifiyle denemek isteyeceğiniz sultani bezelyeli tavuk tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sultani bezelyeyi ayıklayın. Tencerede 4 su bardağı sıcak suyu kaynatın. İçine bezelyeyi atıp 5 dakika sonra soğuk su dolu bir kaba çıkarın.

  • 2

    Daha sonra suyunu iyice süzdürün. Tavuk etini zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

  • 3

    Lor peyniri, sarımsak, maydanoz, karabiber ve kremayı iyice karıştırın. Tavuğu fırında alıp üzerine bezelyeyi serpiştirin ve lorlu karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...