Fesleğen Soslu Fırın Makarna

Fesleğen Soslu Fırın Makarna

Nefis kokulu fesleğen ile makarnanın buluşmasıyla ortaya çıkan enfes bir tarif... Makarnanızı lezzetli hale getirmenin en pratik yolu!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Makarnayı tuz eklediğiniz bol suda üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi dönene dek kavurup kenara alın.

  • 2

    Cevizi ikiye ayırıp, yarısını bir bıçak yardımıyla irice kıyın. Fesleğeni yapraklarına ayırıp yıkayın ve iyice kuruttuktan sonra blendere alın.

  • 3

    Üzerine zeytinyağı, toz parmesan, sarımsak, bütün haldeki cevizleri ve dolmalık fıstığın yarısını ekleyip, birlikte çekin.

  • 4

    Daha sonra haşlanmış makarnanın üzerine katın. Kalan dolmalık fıstık ve kıyılmış cevizi de ekleyip harmanlayın. Porsiyonluk fırın kaplarına aktarın.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp üzerine rendelenmiş parmesan serpin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...