Maki Sushi
Şık ve lezzetli tarifiyle akşam yemeklerinize renk katacak maki sushi tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci haşlayın. Pilav yapımında kullanılacak sos için, sirke, toz şeker ve tuzu karıştırıp biraz kaynatın. Sosu soğumaya bırakın ve daha sonra sıcak pirinç ile karıştırıp, soğutun.
-
2
Somon ve ton balığı filetolarını ince dilimler halinde kesin. Bambu tabakanın (makımette) üzerine yarım yosun yaprağı koyun ve bir avuç dolusu pirinci yaprağın üzerine yayın. Üzerlerine jülyen doğranmış somon ya da ton balığı dilimlerini yerleştirin. Dilerseniz balık dilimlerinin arasına biraz wasabi sürün. Arzuya göre üzerine salatalık ve avokado dilimleri yerleştirip, hepsini bambu yardımıyla sararak sıkıca rulo yapın.
-
3
Ruloyu bambudan çıkarıp, keskin bir bıçakla dilimleyin. Kırmızı turp, wasabi ve zencefil turşusu ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri