Sofra
Sofralarınızda bir kere de olsa denemeniz gereken sebzeli rosto köfte nasıl yapılır? İşte tarifi...

6 Porsiyon
40 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg köftelik kıyma

    1 adet yumurta sarısı

    1 su bardağı ufalanmış ekmek içi

    Tuz, karabiber, kimyon

    İçi malzeme için:

    10-15 adet mantar

    2 adet çarliston biber

    2 adet kırmızı biber

    1 adet sarı dolmalık biber

    100 gram rendelemiş kaşar peyniri

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 su bardağı haşlanmış bezelye

    3 diş kıyılmış sarımsak

    Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

    Tuz,karabiber

    Üzeri için:

    1 adet yumurtanın akı

    Sosu için:

    3 adet domates

    2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
    1 yemek kaşığı toz şeker, 4 dal kekik

İç malzeme için mantarı dilimleyin, biberleri iri küp şeklinde doğrayın. zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Üzerine mantar ve biber ilave edip soteleyin. Bezelye, sarımsak, ceviz, tuz ve karabiber ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra kaşar peynirini ilave edin. Sos için domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın.

Küçük bir tencereye alıp üzerine kalan malzeme- yi ilave edin. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, ekmek içi, baharat ve tuz ekleyip 10 dakika yoğurun.

Daha sonra iki parça pişirme kağıdı arasına alıp, 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın. Üzerindeki pişirme kağıdını alıp, iç malzemeyi uzunlama- sına yayın.

Köftenin uzun kenarından başlayarak alttaki kağıt yardımıyla rulo yapın. Üzerine yumurta akı sürün ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişirme kağıdı ve folyoyu alıp üzeri kızarana dek pişirin. Servis tabağına alın. Domates sosu üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.