Mantarlı Fırın Makarna

Mantarlı Fırın Makarna

Fırın makarna yaparken farklı bir lezzet arıyorsanız işte size enfes bir tarif! Sofralarınızı süsleyecek mantarlı fırın makarna tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Makarnaya tuz eklediğiniz bol suda üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp süzün. Kabağın kabuğunu soymadan dilimleyin. Havucu verev doğrayın.

  • 2

    Kestane mantarlarını dörde bölün. İstiridye mantarlarını elinizle büyüklüklerine göre 2-3 parçaya bölün. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın.

  • 3

    Üzerine mantarları ekleyip sularını salıp çekene dek kavurun. Havuç ve kabağı de ekleyip yumuşayana dek soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

  • 4

    Ocaktan alıp biberiye ekleyin. Hazırladığınız karışımı makarnaya ekleyin. Ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu rengi dönene dek kavurun.

  • 5

    Üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ilındıktan sonra makarnaya katıp karıştırın ve bir fırın kabına aktarın.

  • 6

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verin ve kaşar peyniri kızarana dek pişirin

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...