Palamut Lakerda

Palamut Lakerda

Deniz ürünleri sevenler için mükemmel bir tarif!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Palamudu temizledikten sonra kalın yuvarlaklar şeklinde dilimleyin. İçinin kanını iyice aldıktan sonra bir kürdan yardımıyla iliğini çıkarın.
  • 2
    Bir kapta 3 yemek kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu karıştırın. Üzerine balık dilimlerini ilave edip, bu şekilde en az 4-5 saat bekletin. Daha sonra balık dilimlerini sudan çıkarıp, kurulayın ve kaya tuzuyla her tarafını kapatın. Bu şekilde buzdolabında 6 gün bekletin.
  • 3
    Altı günün sonunda geri kalan 3 yemek kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu bir kapta karıştırın ve balık dilimlerini içine katın. Bu şekilde tekrar en az 4-5 saat bekletin, balığın fazla tuzunu alın. Sonra içinden çıkarıp kırmızı soğan, limon dilimi, yeşillik ve kapari ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...