Pancarlı Amarant Köftesi
Amarant tohumlarını kullanarak birbirinden nefis salatalar, pilavlar yapmanız mümkün. Haşlama mantığıyla pişirebilir, afiyetle tüketebilirsiniz. Ayrıca pancarlı amarant köftesi tarifi de yapabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla pancarlı amarant köftesi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Amarantı 2 su bardağı su ile birlikte 20 dakika pişirin. Soğan ve sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Haşlanmış nohutu robotta hafif parçalı kalacak şekilde çekin.
-
2
Geniş bir karıştırma kabına pancarları rendeleyin. Pişmiş amarantı, kavrulmuş soğan ve sarımsak, çekilmiş nohut, nohut unu, yumurta, iri kıyılmış ceviz içi, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın.
-
3
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin. Karışımdan 1'er çorba kaşığı alarak tepsiye koyun. Yuvarlak şekil verip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Yanında dilediğiniz soslarla ve yeşilliklerle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri