Pancarlı Amarant Köftesi

Amarant tohumlarını kullanarak birbirinden nefis salatalar, pilavlar yapmanız mümkün. Haşlama mantığıyla pişirebilir, afiyetle tüketebilirsiniz. Ayrıca pancarlı amarant köftesi tarifi de yapabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla pancarlı amarant köftesi tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Amarantı 2 su bardağı su ile birlikte 20 dakika pişirin. Soğan ve sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Haşlanmış nohutu robotta hafif parçalı kalacak şekilde çekin.

  • 2

    Geniş bir karıştırma kabına pancarları rendeleyin. Pişmiş amarantı, kavrulmuş soğan ve sarımsak, çekilmiş nohut, nohut unu, yumurta, iri kıyılmış ceviz içi, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın.

  • 3

    Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin. Karışımdan 1'er çorba kaşığı alarak tepsiye koyun. Yuvarlak şekil verip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Yanında dilediğiniz soslarla ve yeşilliklerle servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.