Pastırmalı ve Karamelize Soğanlı Bulgur Pilavı
Zengin aromalı pastırmalı ve karamelize soğanlı bulgur pilavı: Hem gözünüze hem damağınıza hitap edecek bir lezzet şöleni!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karamelize soğan için zeytinyağını sos tenceresine alıp, ince kıyılmış soğan ekleyin ve rengi dönene dek kısık ateşte sote edin. Üzerine toz şeker ekleyin ve hafifçe karıştırın. Su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
-
2
Soğan karamel rengini alınca ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Pilav için kızgın tereyağında pastırmaları 1-2 dakika soteleyin. Pilavlık bulguru ekleyip karıştırın. Salçaları küçük bir kasede 1-2 yemek kaşığı su ile karıştırıp tencereye ekleyin. Bulgur ve salça iyice karıştıktan sonra malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
-
3
Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Bulgur pilavını dilediğiniz kalıp veya kase ile şekillendirdikten sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı karamelize soğan ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri