Patates Salatalı Enginar

Enginar sevenler ama aynı lezzetten sıkılanlara müjde...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarları yayvan bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, kesme şeker, iri doğranmış soğan, yarım limonun suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz koyun. Yumuşayana dek haşlayıp servis tabağına alın.
-
2
Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra bir çatalla ezerek püre haline getirin. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış kornişon turşu, yarım limonun suyu, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve , kalan zeytinyağını katıp karıştırın. Hazırladığınız karışımı enginarların içine paylaştırın.
-
3
Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL