Patlıcanları halka doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda 20 dakika bekletip kurulayın. Ardından kızgın yağda kızartın. Domatesleri ve soğanı küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Ayçiçek yağı ve tereyağını pilav tenceresinde ısıtın. Soğanı ve biberleri ekleyip kavurun. Domates ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine baharatları, tuzu ve yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyin. 1-2 kere karıştırdıktan sonra malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su katıp ocağın altını kısın. Kapağı kapalı şekilde tüm suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve 10 dakika demlendirin.
Geniş bir kasenin içine her yerini kaplayacak şekilde kızarmış patlıcanları dizin. Üzerine bulgur pilavını koyup hafifçe bastırarak yerleştirin. Kaseyi servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.