Peynirli, Domates Soslu Patlıcan

Lif bakımından oldukça zengin olan patlıcan diyabet hastaları için son derece besleyicidir. Kızartması, kebabı, salatası derken birbirinden farklı lezzetlerde hazırlayabileceğiniz gibi fırında peynirli, domates soslu patlıcan tarifini de yapabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domates sos için doğranmış domates, salça, karabiber ve tuzu sos tenceresine alıp kısık ısıda kıvamı koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Fesleğen ekleyip ocağı kapatın.

  • 2

    Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına 1 cm kalınlığında doğrayın. Geniş bir kaba 1 tatlı kaşığı tuz ve doğranmış patlıcanları alarak üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

  • 3

    Acısının çıkması için 20 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp havlu kağıt yardımıyla iyice kurutun. İki ayrı fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. Patlıcanları tek sıra halinde tepsilere yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar 25 dakika pişirin. Doğranmış soğanı tencereye alıp, kalan zeytinyağını ilave edin ve kısık ısıda soğan yumuşayana kadar kavurun.

  • 5

    Rendelenmiş sarımsak ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. Dikdörtgen bir fırın kabına hazırladığınız domatesi sosundan 2 yemek kaşığı yayın. Üzerine patlıcanların yarısını dizip, tekrar domates sosundan gezdirin.

  • 6

    Rendelenmiş peynirin yarısını da ilave ederek sırasıyla kalan patlıcanı, domates sosunu ve peyniri yerleştirin. Üzerine kiraz domatesleri yerleştirin.

  • 7

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir kızarıp eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...