Pırasalı Pirzola Güveç Tarifi
Pirzola ve pırasa olur mu demeyin çünkü bu tarifi denedikten sonra ne kadar yakıştığını ve leziz bir tat oluştuğunu anlayacaksınız! Pırasalı pirzola güveç nasıl yapılır?Pırasalı pirzola güveç tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pırasaları 2 cm uzunluğunda verev doğrayın. Tuz eklenmiş suya koyup yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp, süzün. Patatesleri elma dilimi, soğanı piyazlık, kereviz ve domatesi iri küp şeklinde doğrayın. Pırasa, pirzola ve diğer tüm sebzeleri geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Tüm malzemeyi bir güveç kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında bir buçuk saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL