Risottolu,Baharatlı Izgara Norveç Kalkanı

Hem şık akşam yemeklerinde hem de özel davetlerde fark yaratacak bu tarif, deniz mahsullerinin ve risotto'nun en mükemmel halini sofralarınıza getiriyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kalkandan filetolar çıkarın ve ızgara yapın. Risotto için ince kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi hafif dönene kadar kavurun. Pirinç ve tereyağını tencereye ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu ve tuzu katın. Pirinç tavuk suyunu çekmeye başlayınca kepçe ile biraz sıcak su ekleyin. Suyunu çektikçe, azar azar su ekleyerek pirinç yumuşayana dek pişirin.
  • 2
    Parmesan peyniri katın ve hafif sulu kalacak kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Toz şeker, ayçiçek yağı, tuz ve kiraz domatesi bir tavaya alıp, 1-2 dakika çevirin. ve risottoyu tabağına koyup, üzerine kiraz domatesli karışımı gezdirin. Kişniş, hardal tohumu, rezene, yıldız anason, semizotu ve yerleştirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...