Sardalyalı Pazı Sarma

Sardalyalı pazı sarma, taze sardalyaların ve besleyici pazı yapraklarının ustaca birleşimiyle hazırlanan bu özel tarif, hem sağlıklı hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balıkların kafasını ayırıp, içlerini temizleyin ve kılçıklarını çıkarın. Üzerindeki pulları elinizle temizledikten sonra yıkayın ve süzgece alın.
  • 2
    Pazının saplarını kesin. Kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin. Çıkarıp süzün.
  • 3
    İçi için, zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu katıp, kısık ateşte 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavayı ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
  • 4
    1 adet pazı yaprağını düz bir zemine serin. İçine 1 adet balık yerleştirip, üzerine iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Sarma sarar gibi sarın ve diğer pazı yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
  • 5
    Krema ile soya sosunu tavada bir taşım kaynatın ve orta büyüklükte bir güveç kabının içine boşaltın. Üzerine sarmaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...