Sebzeli Domates Soslu Rigatoni
Rigatoni makarnası taze sebzeler ve yoğun domates sosuyla buluşuyor
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domates sos için zeytinyağı ve kıyılmış soğanı tencereye alıp 5 dakika pişirin. Kabukları soyulup, doğranmış domates, kıyılmış fesleğen, defne yaprağı ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp, defne yapraklarını çıkarın.
-
2
Pazı topları için pazıyı tuzlu suda 2 dakika haşladıktan sonra süzün. Suyunu sıkın ve kurulayın. Daha sonra küçük doğrayın. Bir kaseye alıp zeytinyağı hariç tüm malzemeyi ekleyin. Karıştırıp erik büyüklüğünde küçük toplar yapın.
-
3
Isınan zeytinyağında 3 dakika pişirip kağıt havlu üzerine çıkarın. 12 adedini ayırıp kalanını daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırın. 3 Patlıcan ve kabakların kabuklarını temizleyin. Önce enlemesine ikiye kesip sonra boylamasına yarımşar cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın.
-
4
Ayrı bir yerde mısır unu ile bir tutam tuzu karıştırın. Başka bir kaba çırpılmış yumurtayı koyun. Patlıcan ve kabak dilimlerini önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın zeytinyağında önlü arkalı 3-4 dakika pişirin.
-
5
Daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarın. Rigatoni'yi 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda 6 dakika pişirip suyunu süzdürün. Büyük bir fırın kabına sıra ile domates sos, rigatoni, patlıcan, kabak, 6 adet pazı topu ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını yerleştirin.
-
6
Daha sonra kalan rigatoni, pazı topları, patlıcan, kabak, domates sos ve kaşar peynirini yerleştirin. Arzuya göre üzerine patlıcan dilimleri dizebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL