Sebzeli Pirinç Pilavı

Hemen her yemeğin yanına eşlikçi olabilen pilav; çeşitli sebzelerle zenginleştirildiğinde ise ana yemek mertebesine yükseliverir. Biber, havuç, bezelye ve mısır eklediğimiz ‘sebzeli pirinç pilavı’ da tam bir ana yemek olabilen tariflerden. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğan, kapya biber, havuç ve sarımsağı Arnica Rapid Pro mini doğrayıcının haznesine aktarıp doğrayın. Kenara alın.

  • 2

    Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alın. Tereyağı eriyene kadar ısıtın. Üzerine doğradığınız sebze karışımını ilave edin. Karıştırarak kavurun.

  • 3

    Bezelye, mısır, yarım saat suda ıslatılıp suyu süzülmüş pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu ayarlayın. Bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.

  • 4

    Kaynayana kadar yüksek, kaynamaya başlayınca kısık ısıda pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp harmanlayın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...