Sebzeli Pirinç Pilavı
Hemen her yemeğin yanına eşlikçi olabilen pilav; çeşitli sebzelerle zenginleştirildiğinde ise ana yemek mertebesine yükseliverir. Biber, havuç, bezelye ve mısır eklediğimiz ‘sebzeli pirinç pilavı’ da tam bir ana yemek olabilen tariflerden. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğan, kapya biber, havuç ve sarımsağı Arnica Rapid Pro mini doğrayıcının haznesine aktarıp doğrayın. Kenara alın.
-
2
Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alın. Tereyağı eriyene kadar ısıtın. Üzerine doğradığınız sebze karışımını ilave edin. Karıştırarak kavurun.
-
3
Bezelye, mısır, yarım saat suda ıslatılıp suyu süzülmüş pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu ayarlayın. Bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
-
4
Kaynayana kadar yüksek, kaynamaya başlayınca kısık ısıda pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp harmanlayın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri