Sebzeli Siyah Pilav
Diyet ve spor yapanların menülerinde sıklıkla görmeye başladığımız siyah pirincin vücuda birçok faydası var. Siyah pirincin kendine has lezzeti ile sebzelerin uyumuna bayılacaksınız.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci ılık su ile ıslatıp 1 saat dinlendirin. Daha sonra fazla suyunu süzün ve kenara alın. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğranmış mantarı pilav tenceresine alıp, 5 dakika kavurun. Üzerine kıyılmış sarımsak, taze sarımsağın yeşil kısımları, kereviz sapı ve kapya biber ekleyip 2 dakika soteleyin. Pirinç, sebze suyu ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip pişmeye bırakın.
-
2
Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 45 dakika pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kuşkonmazları alacak büyüklükte bir kaba sıcak su koyun. İçine yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin. Başka bir kaseye de buzlu soğuk su hazırlayın. Kuşkonmazların dip taraflarındaki 2-3 santimlik sert kısımlarını kesin.
-
3
Önce sıcak suya atıp 3 dakika haşlayın. Sonra süzerek soğuk suya alın. Daha sonra iyice süzün. Aynı işlemi sultani bezelye için de yapın. Kuşkonmaz ve sultani bezelyeyi kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin. Pilavın içine ilave edip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri