Sebzeli Tavuk

Sebzeli tavuk, lezzeti, biberlerin renkleriyleriyle hem göze hem de mideye hitap eden lezzetli bir tarif. Peki sebzeli tavuk nasıl yapılır? Kolay tarifiyle nefis sebzeli tavuk tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk etini parçalar halinde doğrayın. Kimyon ve kişniş tohumunu havanda dövün. Büyük bir kasede 1 yemek kaşığı tereyağı, tavuk eti, tuz, karabiber, kimyon ve kişniş tohumunu, defne yaprakları, biberiye, limon kabuğu ve limon suyunu karıştırın.

  • 2

    Kaseyi streç filme kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Kırmızı soğanları dörde bölün. Havuçları temizleyip irice doğrayın. Kapya biberleri temizleyip irice doğrayın.

  • 3

    Eti buzdolabından çıkarın. Tüm malzemeyle karıştırıp fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.