Susamlı Levrek Köfte
Buğulamasından, külbastısına birçok çeşidi yapılan levreğin, kolay ve lezzetli bir diğer tarifi ise köftesidir. Kolay tarifi ile işte susamlı levrek köfte tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Levrekleri kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kevgir ile bir kaseye alın ve soğumaya bırakın. Soğuktan sonra rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, panko, yumurta ve baharatları katıp iyice yoğun.
-
2
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Karışımdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Fırın tepsisne yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
-
3
Sos için zeytinyağını tencereye alın, sarımsakları ekleyin. Hemen domates püresini ve salçayı katıp karıştırın. Baharatları ve tuz ekleyin. Sos kıvam alınca ocaktan alın. Köftelerin üzerine susam serpip sosla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri