Kuru Midinnik

Lezzetli bir akşam yemeği tarifi arayanlar bu tarif tam size göre

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 - HAMUR için mayayı ılık su ve toz şekerle birlikte bir kaba alıp ezin ve 10 dakika aktifleşmesi için bekletin.

  • 2

    2 - Unu bir tutam tuzla birlikte geniş bir kaba eleyin. Ortasını açıp maya, yumurta, süt ve ayçiçeği yağı ekleyin. Azar azar kenardaki unu ortadaki malzeme ile karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurunuz sert olursa süt, yumuşak olursa biraz daha un ilave edin.

  • 3

    3 - Hamuru 8 bezeye ayırıp üzerine nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin

  • 4

    4 - Diğer taraftan iç malzeme için tavukları 1 litre tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Sudan alıp kemiklerini ayırın ve didikleyin. Tavuk suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

  • 5

    5 - Ayçiçeği yağının yarısını bir tavaya alıp kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Salça, tuz ve toz kırmızıbiber ekleyip şöyle bir çevirin. Tavuk etini de üzerine ilave edip 5 dakika kavurun. Malzemenin üzerini geçecek kadar tavuk suyu ekleyin. Unu ılık su ile açın ve azar azar tavuklu harca ilave edin. Kıvam alana dek pişirin ve ocaktan alıp ılıtın.

  • 6

    6 - Tereyağını eritip ılıtın ve kalan ayçiçeği yağı ile karıştırın. Dinlenen hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağı-ayçiçeği yağı karışımı sürerek üst üste koyun. En üstteki yufkayı yağlamayın. Hamurun üzerine un serpin ve unlanmış tezgaha alın. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Hamuru tepsinizden dört parmak daha geniş olacak şekilde açın ve tepsiye yerleştirin. Tavuklu harcı tepsiye dökün. Kenarlardan sarkan hamurları harcın üzerine ortada açık bir bölüm kalacak şekilde büzerek kapatın. Hamurun kenarlarına tereyağı-ayçiçeği yağı karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...