Tavuk But Sarma
Tavuğun en lezzetli kısmı olan but ile iç harcın mükemmel uyumundan doğan tavuk but sarma sofralarınıza lezzet katacak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için küp doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Pirinç, dolmalık fıstık, kuş üzümü, kesme şeker ve tuz ekleyip 5 dakika soteleyin. Su ilave edip, pirinç suyu çekene dek pişmeye bırakın. Kıyılmış dereotu, nane ve karabiber ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
-
2
Tavuk butların kemiklerini çıkarıp, düzgün şekilde açın. Tuzlayıp, ortalarına harcı pay edin. İyice sarıp, ek yerleri fırın tepsisinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL