Tavuk Etli Bulgur Keşkeği
Türk geleneğinin meşhur lezzetlerinden olan keşkek tarifini Sofra'da bulabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk etini kabuğu soyulmuş soğan, su ve tuz ile tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Tavuk etini ve soğanı sudan alıp bulguru suya katın ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ısıda 50-60 dakika kadar pişirin.
-
2
Sürenin sonunda tahta kaşıkla ezerek bulgurun özleşmesini sağlayın. Haşlanmış tavuk etinin bir kısmını üzeri için ayırıp kalanını didikleyin ve dövülmüş 1 diş sarımsakla beraber keşkeğe ilave edin.
-
3
Yeniden karıştırıp servis tabaklarına alın. Üzerine kalan tavuk etini didikleyin. Üzeri için tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Pul biberi katıp bir-iki çevirin. Keşkeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL