Tavuk Etli Dürüm

Evde hemen yapabileceğiniz kolay tarifiyle tavuk etli dürüm...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk etli döneri hazırlamak için eti boyuna incecik dilimleyin. Zeytinyağı ve karabiberle iyice karıştırıp 30x30 cm ebatlarında streç film üzerinde dilimleri üst üste dizin.

  • 2

    Streç film ile sıkıca sarıp derin doldurucuda 3-4 saat bekletin. Kırmızı soğanı ince-uzun parçalar ve domatesi incecik yuvarlaklar şeklinde dilimleyin. Üzerlerine karabiber serpip zeytinyağı gezdirin.

  • 3

    Yoğurtlu sos için süzme yoğurt, mayonez, dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp hazırlayın. Patates kızartması için patatesin kabuğunu soyup boyuna dilimleyin.

  • 4

    Her bir dilimi istediğiniz kalınlıkta dilimleyip tuz ve toz kırmızıbiberi serptikten sonra iyice harmanlayın. Derin dondurucuda donan tavuk etini keskin bir bıçakla verev şekilde kesin.

  • 5

    Hızlıca çok az zeytinyağı ekleyin tavada hızlı ısıda kızarana kadar pişirin. Patatesleri de kızartın. Lavaş ekmekleri tavada iki taraflı ısıtın.

  • 6

    Üzerine tavuk döner, kızartılmış patates, soğan, domates dilimleri ve yoğurtlu sostan ekleyerek rulo şeklinde sarın. Bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...