Tavuk Etli Dürüm
Evde hemen yapabileceğiniz kolay tarifiyle tavuk etli dürüm...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk etli döneri hazırlamak için eti boyuna incecik dilimleyin. Zeytinyağı ve karabiberle iyice karıştırıp 30x30 cm ebatlarında streç film üzerinde dilimleri üst üste dizin.
-
2
Streç film ile sıkıca sarıp derin doldurucuda 3-4 saat bekletin. Kırmızı soğanı ince-uzun parçalar ve domatesi incecik yuvarlaklar şeklinde dilimleyin. Üzerlerine karabiber serpip zeytinyağı gezdirin.
-
3
Yoğurtlu sos için süzme yoğurt, mayonez, dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp hazırlayın. Patates kızartması için patatesin kabuğunu soyup boyuna dilimleyin.
-
4
Her bir dilimi istediğiniz kalınlıkta dilimleyip tuz ve toz kırmızıbiberi serptikten sonra iyice harmanlayın. Derin dondurucuda donan tavuk etini keskin bir bıçakla verev şekilde kesin.
-
5
Hızlıca çok az zeytinyağı ekleyin tavada hızlı ısıda kızarana kadar pişirin. Patatesleri de kızartın. Lavaş ekmekleri tavada iki taraflı ısıtın.
-
6
Üzerine tavuk döner, kızartılmış patates, soğan, domates dilimleri ve yoğurtlu sostan ekleyerek rulo şeklinde sarın. Bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri