Tebriz Köftesi
İran mutfağının en ünlü köftelerinden olan Tebriz köftesi lokum gibi lezzetiyle dikkat çekiyor. Peki Tebriz köftesi nasıl yapılır? Tebriz köftesinin malzemeleri nelerdir? İşte Tebriz köftesinin tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte harcı için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp 8-10 dakika yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Dinlenen köfte harcını 4 eşit parçaya bölün.
-
2
Her parçayı avucunuzda açın ve içine 1 adet haşlanıp kabukları soyulmuş yumurta, 2 adet kuru erik, 1 adet ceviz ve 3-4 adet kuru üzüm koyup büyük bir top haline getirin.
-
3
Hazırladığınız büyük köfteleri fırın kabına alın. Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp köftelerin üzerine dökün. Köftelerin yanmaması için kabın üzerini önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyo ile kaplayın.
-
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri