Yoğurt Soslu Patlıcanlı Rulolar
Yaz sıcağında ne yemek yapacağını bilemeyenler için sağlık deposu patlıcan ve sizi ferahlatacak yoğurt ile derdinize çare bulabilirsiniz. İşte Yoğurt Soslu Patlıcanlı Rulo tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyun ve yarım cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve kağıt havlu ile kurulayın. Her iki yüzüne de fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Daha sonra dil peynirini ince dilimler halinde kesin. Patlıcan diliminin içine bir parça dil peyniri koyun ve rulo yapıp, kürdanla tutturun.
-
2
Patlıcan ve dil peyniri bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yarım kiraz domates yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika tutup, çıkarın. Yoğurt sos için yoğurt, kıyılmış dereotu ve nane ile pul biberi derin bir kasede karıştırın. Patlıcan rulolarıyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri