Zerdeçallı ve Ananaslı Pilav
Pilav akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarının başında gelmektedir. Bulgurlu ve pirinçli olmak üzere iki ana kategoriye ayrılan pilavın bir çok çeşidi vardır. Farklı bir pilav tarifi arıyorsanız zerdeçallı ve ananaslı pilav tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat ıslatın. Daha sonra bol su ile yıkayıp süzün ve kenara alın.
-
2
Ananası ikiye bölün. Dış kabuğuna zarar vermeden orta kısmını çıkarın. İçindeki odunsu kısmı alın ve küp şeklinde doğrayın.
-
3
Tereyağını bir tencerede eritip pirinç ve bademi ekleyin. Pirincin rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak su, zerdeçal, bezelye, mısır ve tuz ekleyin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirin.
-
4
Ocağı kapatıp karabiber, ananas ve kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. İçlerini boşalttığınız ananaslara doldurarak servis yapın.
Aşçı Şefika Günyel
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri