Armut soslu Fransız Açması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armut sos için temizle armutları oyup çekirdek yataklarını çıkarın ve dilimleyin. Üzerine toz şeker ve su ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderden geçirip kenara alın. 2 Un ve tuzu birlikte eleyin. Üzerine pudra şekeri ekleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip, parmak uçlarınızla ovalayarak una yedirin. Mayayı bir çay bardağına koyup, üzerini örtecek kadar süt ekleyin. Karıştırarak erimesini sağlayın. 3 Unun ortasını elinizle açıp, erimiş mayayı ekleyin. Karıştırarak una yedirin. Kalan sütü ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru yağlanmış tezgah üzerinde iki kat büyüklüğe erişene dek dinlendirin. Daha sonra üzerine elinizle vurarak havasını çıkarın. Eşit bezelere ayırıp, elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında dört parmak aralık kalacak şekilde yerleştirin. 10-15 dakika da tepside dinlendirin. Üzerlerine süt sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında rengi dönene dek pişirin. Fırından alıp, tel ızgarada soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpip, armut sos ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.