Ayçekirdekli Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş muskat ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Bal, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve hazırladığınız sour cream'i katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 1 su bardağı ay çekirdeğini ilave edip, tekrar karıştırdıktan sonra yağlanıp, unlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 çorba kaşığı ay çekirdeğini serpin ve dilimleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...