Un, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş muskat ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Bal, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve hazırladığınız sour cream'i katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 1 su bardağı ay çekirdeğini ilave edip, tekrar karıştırdıktan sonra yağlanıp, unlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 çorba kaşığı ay çekirdeğini serpin ve dilimleyerek, servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.