Çarşaf Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu geniş bir kaba alıp üzerine tuz ekleyin. Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Soğanları doğrayın. Ardından yarım çay bardağı sıvıyağda renkleri dönene kadar kavurup üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulunca üzerine ince kıyılmış pazı yapraklarını tuz ve karabiberi de ekleyin. Pazılar renk değiştirene kadar kavurup kenara alın. Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartarak elinizle yemek tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında olacak şeklide açın. Her iki yüzüne de sıvıyağ sürüp üst üste koyun ve 20 dakika bu şekilde dinlendirin. Daha sonra hamuru geniş bir örtünün üzerine alın. Elinizi ara sıra sıvıyağa batırın ve kenarlarından çekerek hamuru büyütün. Hamur, yufka büyüklüğüne ve inceliğine gelince kanarlarını keserek düzeltin. Tüm yüzeyine kıymalı harçtan koyun ve üzerine serdiğiniz örtüyü yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine kendi etrafına sararak yerleştirin. Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 1 adet yumurtanın sarısını Handmaid 1901'in çırpıcısı ile çırpın ve böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...