Galetalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Harç için soğanları incecik kıyın. Kıyma ile birlikte iki çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Tuz, karabiber, sapları ayıklanıp haşlanmış kuş üzümü ve bir kahve fincanı haşlanmış bulguru ekleyin. Karıştırıp, tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde su ve kalan sıvı yağı karıştırın. İki adet yufkayı üst üste koyup, iki tarafına da yağlı karışımdan sürün. Yufkaları üst üste koyun. On iki adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Kalan iki yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın. Önce yumurta akına, sonra galeta ununa batırıp, 200 derece fırında kızarana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.