Patatesli Ay Çöreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Harç için soğanı kıyıp zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş patates, peynir, nane, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. 2 Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, yumurta akı, süt, sıvı yağ, tereyağı ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 12 bezeye ayırıp, merdane yardımıyla pasta tabağı ebadında açın. Ortalarına harcı pay edip, önce rulo şeklinde sarın. Sonra uçlarını birleştirip ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...