Gelincik Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Gelincik otunu iyice yıkayıp incecik kıyın. Taze soğan, dereotu ve naneyi de incecik kıyıp üzerine ilave edin. Karışıma çökelek ve tuz ekleyip karıştırın. Yufkaları üst üste koyup ikiye bölün. Yeniden üst üste koyun ve tekrar ikiye bölün. Bu şekilde 8 adet üçgen şeklinde yufka elde edin. Bir parça yufkayı alıp üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin. Geniş kısmına gelincikli harcı koyup dikdörtgen olacak şekilde katlayın. Izgarada arkalı önlü pişirip servis tabağına alın. Süzme yoğurda pancar suyu ekleyip pembeleştirin. Her böreğin üzerine 1 çorba kaşığı süzme yoğurt sürün. Dereotu ya da nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.