Haşhaşlı Kepekli Pizza
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş mayayı ılık su ile karıştırın. 10 dakika dinlendirip geniş bir kaba alın. Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak 45 dakika mayalanması için bekletin. Hamur kabarınca yeniden yoğurun ve unlanmış düz bir zeminde elinizle açın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Bir çatal ile üzerine delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın. Pizzanın harcını hazırlamak için, tereyağını eritip doğranmış mantarları soteleyin. Fırındaki hamuru alıp üzerine ince kıyılmış ıspanakları serpin. Üzerine beyaz peyniri ufalayın. Mantarları ilave edin. Domates püresini zeytinyağı ile karıştırıp hamurun üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Haşhaşı, tuz ve karabiberi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL