Ispanaklı Bulgurlu Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaları üst üste koyun. Daha sonra dörde bölerek büyük üçgenler elde edin. İç harcı hazırlamak için, bulguru kapaklı bir kaba alıp, üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini bekleyin. Tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış mantar ilave edin. Harlı ateşte mantar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış ıspanak, bulgur, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edin. Ispanak yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Yufkaların kalın kısımlarına hazırladığınız harçtan koyun. Yanlarını ortaya toplayıp sarın. Uç kısımlarının açılmaması için suya batırın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL