Kabaklı Muska Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yağı tavaya alın ve eritin. Kabağı rendeleyin ve elinizle sıkıp suyunu alın. Peyniri ezin ve içerisine ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu kıyıp içine ilave edip karıştırın. Yufkaları tek tek düz zemine serip 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Kestiğiniz yufka parçalarını fırça yardımıyla eritilmiş yağla yağlayın. Yufkanın bir ucuna peynirli harçtan koyun, üçgenler oluşturup muska şeklinde sarın. Yufka parçaları ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...