Kıymalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İç harç için sıvı yağı bir tavaya alın. İnce kıyılmış soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra ince kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Domates suyunu salıp, çekene kadar kavurmaya devam edin. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve 1-2 defa çevirip, ocağın altını kapatın. Ilınması için bir kenara alın. Margarini eritin ve ılınması için kenara alın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerine ılınmış margarin sürün. Kalan yufkalara margarin sürüp, ilk yağladığınız yufkanın üzerine yerleştirin. Daha sonra 6 kat yufkayı bir bıçak yardımıyla 12 eşit üçgen parçaya kesin. Her üçgenin geniş kısmına hazırladığınız kıymalı iç harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Her birini ortadan uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.