Lorlu Börek

Misafirleriniz için harika sunumlu ve pratik bir tarif arıyorsanız Lorlu Börek tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle yufkaları ıslatmak için ayçiçek yağı ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan ayçiçek yağla her tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin.

  • 2

    Derin bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, köri ve pul biberi karıştırın. Bir adet yufka parçasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...