Makarnalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yufkalardan birini, kenarları yüksek, orta büyüklükte ve yağlanmış bir fırın kabının içine, uçları dışarı taşacak şekilde serin. Fiyonk makarnayı tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, süzün. Ayrı bir kabın içinde yoğurt, yumurta, margarin, tereyağı ve tuzu karıştırın. Böreğin üzerine sürmek için bu karışımın birazını ayırın. Kalan karışımın içine beyaz peynir, maydanoz ve soğuyan makarnayı katıp, bütün malzemeyi harmanlayın. Yufkanın üzerine makarnalı karışımı yayın. Kalan yufkayı malzemenin üzerine serip kenarları içe doğru katlayın. Ayırdığınız sütlü karışımı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...