Karanfilli Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurma kabına maya, süt, maden suyu, mahlep, tereyağı, yumurta, toz şeker ve tuzu koyun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamur iki misli büyüklüğe erişene dek mayalandırın. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurlardan birinin üzerine tahinin yarısını sürüp, toz karanfil, ceviz ve toz şekerin yarısını serpin. Rulo şeklinde sarın ve 1 parmak aralıklarla kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve kesin. Kestiğiniz kısımlar üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Arzuya göre, ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...