Sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta, tuz ve ılık suyu derin bir kaseye alın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. İçi için ıspanak veya pazının saplarını ayırın. Yaprakları yıkayın ve incecik kıyın. Bir tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra içine tulum peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz, pul biber, karabiber ilave edip karıştırın. Hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her bir hamurun arasına sıvı yağ ile tereyağı karışımından sürüp üst üste koyun. Daha sonra hamurları merdane ile tek bir hamur olacak şekilde açın. Üzerine tekrar sıvı yağ ile tereyağı karışımından sürün. Bohça şeklinde dört ucunu birleştirip katlayın. Bu hamuru kare biçiminde bütün olarak tekrar açın. Dört eşit parçaya bölün. Parçaların her birini yarım cm kalınlığında 20x20 kare biçiminde açın. Kare şeklindeki hamurların ortalarına ıspanaklı veya pazılı harcı paylaştırın. Köşelerinden ortaya doğru bohça yapar gibi katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra börekleri dörde bölün ve servis yapın.