Patatesli Ay Çöreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarin, yoğurt, sıvı yağ, 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın akı (sarısını üzerine sürmek için ayırın) ve kabartma tozunu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. İçi için patatesi sıcakken bir kabın içinde ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri katıp, karıştırın ve soğutun. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezelerden birini pasta tabağı büyüklüğünde açın ve önce boylamasına daha sonra enlemesine kesip, 4 parça elde edin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Her parçanın geniş ucuna patatesli iç harçtan koyun ve rulo yapıp, ay şekli verin. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Sıcak veyaılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.