Peynirli Patatesli Ay Çöreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Genişçe bir kaba 1 su bardağı yoğurt, yağ, yumurta akı ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Üzerine elenmiş un ve tuzu katın. Karışımı, kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak bir hamur olana dek yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika dinlendirin. Bu arada patatesleri haşlayıp ve bir kaba rendeleyin. Üzerine ezilmiş beyaz peynir, ince kıyılmış taze soğanların yeşil kısımlarını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. İyice karıştırın. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Hafifçe unlanmış bir zeminde, hamuru elinizle bastırıp, kahve tabağı büyüklüğünde açın. Bu işleme, parçalara ayırdığınız hamurlar bitene kadar devam edin. Hazırladığınız peynirli patatesli harcı hamurlara bölüştürüp, hamurun ortasına koyun. Rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru büküp, parmak uçlarınızla inceltin ve ay şekli verin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çörek otunu üzerine serpiştirin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.