Talaş Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yağı tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...