Mercimeği, soğanla birlikte sıvı yağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, sıvı yağ, ılık su ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar unu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük bezeler koparın. Oklavayla tepsinizin büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarin ve haşhaşı karıştırın. Yufkaya sürün. Yufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesin. Kesilen parçaları kıvırıp, buzdolabına alın. 10 dakika bekletin. Dolaptan aldığınız yufkaları, merdane ile tekrar açın. 15x15 cm'lik kareler kesin. Ortalarına mercimekli içten koyun ve ikiye katlayın. Ek yerleri alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Yumurta sarısını çırpın. Yufkaların üzerine sürün. Haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.