Yaz Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Ortadan ikiye bölerek, iki parçayı üst üste koyun ve kenara alın. Yufkaların tümüne aynı işlemi uygulayın. Sıvı yağı tencereye koyun. Patlıcanları soyup ince ince doğrayın. Yeşil biber ve soğanları da kıydıktan sonra tencereye ekleyerek iyice soteleyin. Rendelediğiniz havuç, patates, kabak ve kaşarı ilave edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Sütü iki adet yumurta ile çırparak yufka parçalarına sürün. Yanlardan ikiye katlayın. Hazırladığınız harcı yufkalara bölüştürerek katlayın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 175- 200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.